Velikost
Sporočilo

Zaupnost podatkov

IZJAVA O ZAUPNOSTI IN VAROVANJU PODATKOV

Izjava o varovanju zasebnosti na spletnih straneh
Na spletni strani www.faeton.si spoštujemo zasebnost vsakega posameznika, ki obišče našo spletno stran, išče informacije ali kupuje izdelke. Podatki, ki jih prejmemo od vas, so namenjeni izključno zato, da vam zagotovimo zadovoljivo in učinkovito nakupovanje.
V nadaljevanju si lahko preberete načine zbiranja in kasnejše uporabe osebnih podatkov. Prav tako lahko izveste kaj storiti, v kolikor ne želite več, da so vaši podatki zbrani in shranjeni v naši podatkovni bazi na podalgi vaših prejšnjih obiskov na naši spletni strani.

Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

Pri zbiranju, shranjevanju in posredovanju osebnih podatkov upoštevamo stroga navodila Zakona o varstvu osebnih podatkov, o njihovem varovanju in preprečevanju neavtoriziranega dostopa in uporabe. Na svojih spletnih straneh ne zbiramo podatkov, ki bi omogočali osebno identifikacijo posameznikov (na primer, ime in priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov), razen, če le-te potrebujemo za nemoteno poslovanje, npr. izpolnitev naročila, prejem kataloga, itd. Osebni podatki se utegnejo posredovati na druge Faetonove spletne strani. Osebne podatke bomo shranili in uporabili v naslednje namene:
- za boljše razumevanje vaših potreb
- za beleženje naročil s tem povezanih aktivnosti (količinski popusti, popusti zvestobe, priredba spletne strani za nadaljne obiske)
- za obveščanje o aktualnih ponudbah, novih proizvodih, in ostalih ugodnostih s pomočjo vašega e-naslova
- za izpolnitev naročila (osebni podatki za izdajo računa in pravilno dostavo paketa)

Vsi osebni podatki bodo skrbno shranjeni v naši podatkovni bazi ves čas vaše včlanitve in še 5 let po tem.

Posredovanje podatkov tretji osebi
Da bi zadostili vašim zahtevam, bomo primorani posredovati vaše osebne podatke tretjim osebam, kot na primer naši dostavni službi. Zbrane podatke bomo uporabili tudi za obveščanje o novih izdelkih in posebnih ponudbah, ki bi vas utegnile zanimati, za obveščanje o pomembnih spremembah spletne strani, ali za druge marketinške namene, ki bi vas utegnili zanimati. Če tega materiala ne želite prejemati, nam to lahko pisno sporočite.

Kako varujemo vaše podatke
Piškotki (ang.Cookies) - podatki, ki jih vaš računalnik samodejno shranjuje. Ko obiščete našo spletno stran, lahko vašemu računalniku posredujemo določene podatke v obliki t.i. piškotkov ali podobnih datotek. Piškotki nam, med drugim, omogočajo prilagoditev naše spletne strani vašim željam in preferencam. Teh datotek ni mogoče uporabljati za zbiranje osebnih podatkov, ter tudi niso programi, ki bi lahko poškodovali vaše datoteke. Če ne želite shranjevanja in pošiljanja ‘piškotkov' v vaš sistem, vam večina internetnih brskalnikov omogoča brisanje piškotkov s trdega diska vašega računalnika, onemogoča njihovo shranjevanje, ali pa vas pred shranjevanjem opozorijo. Za natančnejša navodila in uporabo teh funkcij, preberite navodila vašega spletnega brskalnika.

Uporabljeni piškotki na tej strani:

- Sejni piškotek CMS sistema